skip to Main Content
Лепене на плочки

Лепене на плочки

Лепенето на плочки – съвършенството е в тънкостите

лепене на плочки

Без значение дали ще ремонтирате баня, кухнята, хол,тераса или друго, изключително важно е плочките да бъдат залепени правилно, затова най-добре оставете това на професионалист.

Под плочки може да се разбира фаянс,теракот, гранитогрес и др.

лепене на плочкиТова е специфична дейност с много тънкости.

След качеството на плочките, второто най-важно нещо е  „подложката“ или т.н легло.

Има два основни метода в лепенето на плочки.

Дебелослойно – използва се отдавна и представлява лепене на 15 мм слой. Предимството му е че неравностите се изравняват в процеса на лепене. Този метод обаче е предимство единствено на професионалистите, т.к. правилното редене  при този метод е от  огромно значение.

Тънкослойно -навлиза доста бързо напоследък. Тук основата трябва да бъде идеално права и лепилото да бъде разнесено добре. При този метод се използват две техники на разнасяне на лепилото- равномерно разнасяне и „надиране“. Ако една от двете не се е получила точно, резултатът няма да е добър. Изборът на назъбването на маламашката е от  голямо значение за залепването на плочките. Той се определя от вида им.

Други важни особености са:

  • стената/подалепене на плаочки
  • използването на подходящи смеси и инструменти
  • Фигурирането
  • Нивелацията
  • Фугирането
  • Поставянето на силикон

Радваме се ако сме ви били полезни с ценни насоки.

лепене на плочки

Ако решите да се доверите на специалист,

свържете се с нас за безплатен оглед и оферта

Код за сигурност:
security code
Моля, въведете кода за сигурност:

Submit

© 2015, Стил Билд Груп ООД. Всички права запазени! „СТИЛ БИЛД ГРУП“ и логотипите са запазени търговски марки на „Стил Билд Груп ООД“ за територията на България Всяко неправомерно използване на нашaтa регистриранa търговскa маркa, словни и графични, ще бъде предмет на съдебно преследване според законите за авторското право, действащи в Република България и другите страни, където e запазенa тези търговскaтa маркa Всички материали, в това число статии,снимки и проекти, са обект на авторско право и са защитени по смисъла на ЗАПСП. Никой няма право да възпроизвежда и разпространява по какъвто и да било начин и под каквато и да било форма съдържанието на този сайт или някаква част от него, без изричното съгласие на автора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top