skip to Main Content
Камината- топлина, красота, уют и практичност

Камината- топлина, красота, уют и практичност

Камината –  полезният луксКамината

 

Когато става въпрос за съвременни методи  за отопление, може да избирате от стотици варианти. Нищо обаче няма да ви даде уюта и красотата на една камина.

Камината, било то класическа или  модерна е акцента на един дом, семейното огнище.

КаминаКласическият тип камина се изгражда предимно от мрамор или камък . Вградени са в стената, частично или изцяло. Много красиви и предпочитани за помещения с класически интериори. Ако се спрете на отворен тип камина, трябва да съобразите големината на помещението с отвора на камината.  Стандартно пропорциите трябва да са 1/50 спрямо отопляемото помещение. Този тип   камини обаче не са достатъчно ефективни. Коефициента на полезно действие при тях е доста нисък и в голяма част от случаите  на  използване на такава камина, за отопление се разчита на друг източник.Камина

Камината

Ако искате да съчетаете полезно  с приятно и красивото, може да се спрете на някои от съвременните варианти. Така наречените сухи камини, например могат да стоплят цялото ви жилище посредством вградени въздуховоди.

Камина Доста по разпространен у нас е варианта на камина с водна риза. Тя  е с висок коефициент на полезно действие.  Работи като затопля котел с вода и  с помощта на помпа я отвежда до радиаторите в другите помещения.

С течение на времето се появяват много разновидности на „домашното огнище“. Много ефективни са горивните камери. Те са затворени с вратичка от устойчиво на високи температури стъкло. Позволяват дълго задържане на високата температура. Посредством специална технология регулират количеството кислород в камерата и обема  на горещ въздух в комина. С тях с много малко количество дърва , се произвежда и задържа много повече топлина. Това дава до 85% коефициент на полезно действие, което прави тези камини изключително търсени .Камина

Изключително модерни напоследък са и камините на газ. Те са красиви, компактни и Каминаефективни. Представляват впечатляваща алтернатива на традиционните камини на твърдо гориво. Лесни за експлоатация и инсталация, могат да бъдат монтирани във всяко жилище.

Камината

Ако сте решили да сгреете семейния уют с една красива камина, но се колебаете какъв вариант да изберете, свържете се с нас за повече информация.

 

 

Камината

Код за сигурност:
security code
Моля, въведете кода за сигурност:

Submit

 

 

 

© 2015 – 2017, Стил Билд груп . Всички права запазени! Всички материали, в това число статии,снимки и проекти, са обект на авторско право и са защитени по смисъла на ЗАПСП. Никой няма право да възпроизвежда и разпространява по какъвто и да било начин и под каквато и да било форма съдържанието на този сайт или някаква част от него, без изричното съгласие на автора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »
Back To Top